lørdag 30. april 2016

UTSTILLINGER og andre ting 2014

 
Da Åpning I var ferdig var det umulig å la bli med ett bilde. Åpning II ble til. Og jeg var litt stolt av dem. Et kort øyeblikk der jeg så på bildene og tenkte: Her er jeg nå.

Etter en hard arbeidsøkt tror jeg alltid at jeg skal hvile litt. Men det blir det aldri noe av. For noe driver meg videre. Jeg forsøker å ikke tenke på det. Det nytter ikke, så jeg kan likegodt fortsette.

                        Og jeg tegner litt. Kull er fint. Et så dårlig portrett at det blir godt.110x150cm En collage. Egentlig den første jeg har laget. Og jeg lå på gulvet i SL7, mitt atelier, i uker og flyttet papirbiter. Etter 10 timers dager var kroppen utslitt, men jeg kunne ikke skjønne hvor timene hadde tatt veien.  Det tok flere måneder å få dette ferdig.
For en seier.
Og min venn M skrev til meg om bildet. Så vakkert og poetisk. Så heldige vi er som fant hverandre.
Å jobbe sammen med en annen kunstner har for meg vært helt utelukket.

Livet som kunstner er ensomt, og må kanskje være det. Lange dager i egen verden.
Sosiale medier kan absolutt ha sine fordeler. Generøsitet er smittsomt.


Og de kom på utstilling i Lørenskog kunstforening. Mai 2014. Jeg fikk stipend fra Norske Grafikere, og vi reiste til Bath for å se M. Ashmans utstilling i Bath Contemporary. Vårt første møte "in person". Og vi kjente hverandre igjen. Ingen overraskelser. Starten på et vennskap mellom fire mennesker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar